Så fungerar det

Steg 1

Bestäm hur många vindkraftsandelar du vill köpa. Varje andel motsvarar 100 kWh och kostar 550 kr. Andelselen köper du sedan för 23 öre/kWh*. Du kan köpa andelar upp till hela din totalförbrukning av el men vi rekommenderar dig att inte köpa mer andelar än vad som motsvarar 80 procent av din förväntade elförbrukning.

Steg 2

Teckna din anmälan här på hemsidan. När vi fått din anmälan skickar vi en bekräftelse till dig. Du kommer få en faktura för andelarna. När fakturan är betald och din ansökan godkänts av styrelsen skickar vi ut andels – och medlemsbevis till dig.

Steg 3

Du är nu delägare i ett vindkraftverk. Dessutom har du blivit medlem i en ekonomisk förening som äger vindkraftverket till 100 procent. Från och med nu och en lång tid framöver kan du köpa klimatneutral el till självkostnadspris. Vad det innebär i praktiken lär du märka när du ska betala din nästa elräkning.

*Priset gäller för prisområde 3 (Mellansverige). Vilket prisområde man tillhör beror på var i landet man befinner sig och var man tar ut sin el. I avtalsformuläret anger du var detta är och du får då ett exakt pris för din andelsel.
Förenklad
Exakt

Räkna ut vad du sparar

Vilken boendeform har du?Dela vastanvind.se