Föreningsnyheter

Nu höjs elpriserna – vi har precis sänkt!

Idag startar VästanVind sin kampanj för att sälja fler vindkraftsandelar och genomför flertalet aktiviteter i västra Sverige. Medan många energibolag höjer elpriset går VästanVind mot strömmen och har precis sänkt sitt pris för sina medlemmar, vilket också är temat för kampanjen.

– Att äga vindkraftsandelar i VästanVind är ett tryggt, prisvärt och miljöklokt val. Vi har sänkt vårt pris från 26 öre/KWh till 23 öre/KWh (totalt blir detta 65 öre per kWh inklusive energiskatt och moms). Detta vill vi berätta för våra medlemmar och stärka dem i deras ägande, samtidigt som vi så klart vill växa och bli fler och få nya medlemmar, säger Håkan Spångberg, Göteborg Energis styrelserepresentant i VästanVind.

Våra medlemmar är våra bästa ambassadörer

Målgruppen som kampanjen riktar sig till är VästanVinds medlemmar och människor som bor i deras närhet. Flera kampanjaktiviteter görs samtidigt, bland annat annonser i dagspress (Tidningen Hisingen, Kungsbacka Nytt, Tidningen Sydväst, Tidningen Väster, Tidningen Öster, Torslanda Tidningen). Och en hel del annat:

– Vi har intervjuat våra medlemmar och frågat vad de själva tycker är styrkan och fördelarna med att äga vindkraftsandelar – vad är viktigast för dem och vad sparar de- både i kronor och i positiv miljöpåverkan med minskade koldioxidutsläpp. Vidare skickar vi direktreklam till människor som bor i samma upptagningsområden som de tidningar vi annonserar i. I det utskicket får man ta del av några av våra medlemmars upplevelse av att vara delägare i ett vindkraftskooperativ. Våra medlemmar är våra bästa ambassadörer, säger Lotta Peterson, marknadsförare, Göteborg Energi AB.


Möt några av VästanVinds medlemmar som berättar varför de valt att bli delägare i vindkraft.

Kom på informationsträffar!

VästanVind ordnar också informationsträffar för de som är intresserade av att gå med i kooperativet. Dessa möten hålls torsdagen den 29/11 och tisdagen den 4/12 kl 17.30 på Elyseum, Västgötagatan 2 i Göteborg. Anmäl dig via e-post till: info@vastanvind.se. Glöm inte att ange vilket datum du planerar att komma!

Varför VästanVind?

Det finns flera vindkraftskooperativ i landet så frågan är varför man ska välja att köpa andelar i just VästanVind.

– VästanVind satsar bara i västra Sverige. Västanvind är ett seriöst och tryggt kooperativ med stabila företag som Göteborg Energi och DinEl som grundare. Västanvind garanterar återköp av andelarna till samma pris under fem år och har inga dolda avgifter. Västanvind har och värnar om att fortsätta ha en solid och god ekonomi för föreningen och dess medlemmar, avslutar Håkan Spångberg.

Leave a Reply